Hvem er VENI Energi?

Publisert: 02.07.2019 av Tore Christian Lie  

Hvem er VENI Energi?

  • Har du hørt om VENI Energi?
  • Har VENI Energi noen gang ringt deg eller hjulpet deg?
  • Hvem er VENI Energi og hva tilbyr vi?

Som ferdigutdannet siviløkonom i 1995 og med erfaring fra sommerjobber i kraftselskaper, så fikk jeg en idé om å utfordre kraftbransjen. Hvorfor? Liberaliseringen av kraftmarkedet i Norge i 1993 hadde ført til:

  • Uoversiktlig marked med mange kraftleverandører
  • Komplekst regelverk som få bedrifter forstod

Jeg visste at en rekke bedrifter med stort energiforbruk hadde inngått ugunstige avtaler med energileverandørene. Og en del av dem ble feilaktig fakturert uten at bedriftene reagerte. Dette er bakgrunnen for at jeg startet VENI Energi og vårt første tjenesteområde.

Energirevisjon = fakturakontrolltjeneste der VENI Energi får refundert penger på vegne av sine bedriftskunder.

Jeg ser fortsatt at bedriftskunder ikke har god nok kunnskap om strømfakturaene sine og det er fremdeles et stort behov for energirevisjon i markedet. Dette gjelder både i Norge, Sverige og Finland der 1 av 5 bedriftskunder vi reviderer blir fakturert for mye på strømfakturaen sin.

Hvorfor er strøm så vanskelig å forstå?

Alle snakker om strøm, mens bransjen snakker om kraft, kraftavtaler og nett. Kraft er det som leveres ut av stikkontakten din og nettet er ledningene som frakter strømmen. De fleste forstår dette, men igjen så er strøm vanskelig å forstå.

Strømnett?

Måling og avregning av nett og forbruk er noe et e-verk utfører. Et e-verk er en virksomhet som overfører elektrisk energi. Dette er enkelt så lenge man måler et bygg med kun en bedrift/byggherre som skal betale for all strømforbruk og nettleie. Når et bygg består av flere bedrifter som leietagere er det ofte byggherren som må fordele strøm og fellesstrømkostnader på egenhånd, selv om e-verket tar seg betalt for all administrasjon. Dette er grunnen til at vi i 1996 startet med Fellesmåling (Energi administrasjon / VENI Energi Metering) hvor vi i dag er markedsledende i Norge.

Fellesmåling (Energi Administrasjon) = Her overtar vi driften av bygget fra e-verket og utfører korrekt og automatisk måling, samt avregning av leietagere uten merkostnad for verken byggherre eller leietagere. Leietagere velger også selv hvem man ønsker som kraftleverandør.

“Vi håndterer alle administrasjonsoppgaver forbundet med energi, måling, fordeling og fakturering”

Gjennom Fellesmåling får vi et eksakt bilde av hvordan en bedrift forbruker strøm. Dette gir oss mulighet til å gi råd og veiledning til bedriftskunder og byggherrer om hvordan de kan bruke minst mulig strøm.

Strøm = Kraft + Nett = Enkelt. Hvorfor så kompliserte kraftavtaler?

Det er utallige kraftavtaler som tilbys og for å gjøre dette enkelt for våre kunder så har vi etablert Samkjøp av strøm. Med årene så har vi fått mer fokus på små og mellomstore bedrifter som aldri får noen stordriftsfordeler innen kraftinnkjøp. Dette er idéen bak Samkjøp der vi plasserer alle strøminnkjøp i større porteføljer som igjen gir oss god forhandlingsevne og oversikt i markedet.

Vi tar oss av kraftinnkjøpet og våre kunder kan heller bruke tiden på å utvikle sin kjernevirksomhet.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail